Szkoła Podstawowa nr 1 im. Św. Królowej Jadwigi
w Lipnicy Wielkiej

Slide background

Przedstawienie teatralne: "Doktor Dolittle i jego zwierzeta."

Kategoria:
116 kwietnia 2024 r. dzieci z oddziału przedszkolnego pod opieką swoich pań udały się na wycieczkę do OCK w Jabłonce na spektakl: "Doktor Dolittle i jego zwierzeta". Była to kolorowa, rozśpiewana i roztańczona opowieść o afrykańskich przygodach Doktora Dolittle i jego przyjaciołach. Spektakl podkreślał istotną rolę przyjaźni w życiu człowieka. Uwrażliwiał na otaczajacy nas świat, dzięki ukazaniu życzliwej postawy głównego bohatera, zarówno w stosunku do ludzi, jak i zwierzat. Po przedstawieniu wszyscy zadowoleni i uśmiechnięci wrócili do szkoły.
Czytaj więcej...

SZKOLNY KONKURS "MAM TALENT"

Kategoria:
125 marca obchodzony jest Europejski Dzień Talentów. Z tej okazji po raz piąty w naszej szkole odbył się konkurs „Mam Talent!", podczas którego uczniowie zaprezentowali swoje hobby, pasje i uzdolnienia.🕺🪗👩‍🎤
Konkurs miał na celu odkrywanie talentów w środowisku szkolnym, propagowanie nowatorskich form spędzania czasu wolnego oraz naukę autoprezentacji. Na szkolnej scenie swoje umiejętność wokalne, instrumentalne, sportowo- akrobatyczne i taneczne zaprezentowało aż 34 uczestników. 💪👍
Czytaj więcej...

❤❤❤Wolontariusze misyjni, wrażliwi na potrzeby chorych.❤❤❤

Kategoria:
W sercach naszych wspaniałych wolontariuszy misyjnych gości miłość, dobroć, oraz wrażliwość na potrzeby drugiego człowieka. Już kolejny raz zbierali datki na osoby z Hospicjum im. A. Worwy. Dziękujemy im za poświęcony czas oraz za chęć niesienia pomocy dzieciom umierającym. Dziękujemy również ofiarodawcom, którzy wsparli nasze działania.
😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇
Czytaj więcej...

12 kwietnia Dzień Czekolady

Kategoria:
1Na zajęciach kółka biologicznego odbyła się krótka pogadanka o właściwościach czekolady. 🍫🍫🍫Uczniowie dowiedzieli się, że brązowe składniki każdej czekolady to miazga kakaowa i tłuszcz kakaowy, które powstają w wyniku obróbki ziarna kakao. Przeanalizowali składy różnych produktów czekoladowych. Czy jest gorzka, mleczna, biała, nadziewana – od wieków dostarcza nam witamin, magnezu, poprawia nastrój i koncentrację.🧐Czekolada również zmniejsza stan zapalny, ochrania komórki nerwowe przed degeneracją, poprawia parametry sercowo-naczyniowe, reguluje gospodarkę węglowodanową, korzystnie wpływa na skład flory jelitowej. Przede wszystkim jest źródłem przyjemności.
Na koniec uczniowie wykonali własną tabliczkę czekolady. Mniam😋😋😋
Czytaj więcej...

ZAJĘCIA DODATKOWE

KULTURA OSOBISTA

JĘZYKI OBCE